Hyödyllistä tietoa Tota Yin® -harjoituksesta

yinster /

Total Yin® -harjoitusten kysyntä on kasvanut niin suureksi, että monilla paikkakunnilla niitä alkaa olla jo täysin säännöllisesti – viisi tai kuusikin kertaa vuodessa. Monissa kolkissa Suomea ne jopa täyttyvät niin nopeasti, että on ollut pakko järjestää kaksi harjoitusta peräjälkeen, jotta kaikki halukkaat ovat päässeet mukaan kokemaan erikoispitkän yinjoogaharjoituksen huuman.

Kysynnän kasvaessa on myös kysymysten ja uteluiden määrä lisääntynyt. Mikä oikeastaan on tämä harjoitus? Kenelle se soveltuu? Mitä siinä tapahtuu? Uskaltaako siihen osallistua?

Purkakaamme hieman tätä kysymystulvaa ja kirjatkaamme yleisimmät kysymykset sekä etenkin niiden vastaukset tähän alle. Tässä siis ensiapua suurimpaan tiedonjanoon.

Mikä oikein on tämä Total Yin® -harjoitus?
Kyseessä on erikoispitkä yinjoogaharjoitus, joka pitää sisällään kaikki yinjoogan peruselementit. Se on siis anatomisesti katsottuna koko kehoon kohdistuva joogaharjoitus, jossa pääpaino on lantion alueen ja selän liikkuvuuden ylläpidossa. Harjoituksessa on aina mukana perinteisen kiinalaisen lääketieteen oppeja, taolaisen filosofian viisautta ja meditatiivista, stressinpoistoon tähtäävää olemista.

Kuinka kauan Total Yin® -harjoitus kestää?
Useimmissa tapauksissa harjoituksen kesto on kolme tuntia ja näin on aina, ellei asiasta erikseen mainita. Harjoitusta on toki tarjolla myös neljän ja viiden tunnin mittaisena, mutta niitä ei ole ainakaan toistaiseksi vielä ollut kovin usein ohjelmassa.

Onko Total Yin®harjoitus tavallista vaativampi, kun se on varsin pitkä?
Harjoitus ei ole oikeastaan yhtään sen vaativampi kuin mikään muukaan yinjoogaharjoitus. Se on toki helposti puolet pidempi kuin ns. normaalit yinjoogatunnit, mutta tämä harjoitus ei ole kahta vaikeampi vaan tuplasti nautinnollisempi!

Millainen on Total Yin® -harjoituksen rakenne ja kaari?
Harjoitus on yksi iso ja jatkuva kokonaisuus, jossa on kuitenkin kolme selkeää vaihetta. Ensimmäinen vaihe on hyvin perustason yinjoogaa, jossa painopiste on kehon lempeässä herättelyssä ja läsnäolon lisäämisessä. Toisessa vaiheessa asentojen intensiteetti kasvaa ja siinä on mahdollisuus lempeästi mutta vääjäämättä haastaa hieman kehoaan ja mieltään. Kolmas vaihe onkin yinjoogaa meditatiivisimmillaan. Tässä viimeisessä osiossa asanoiden pituus kasvaa ja asanat itsessään ovat sieltä yinjoogan valikoiman lempeimmästä päästä. Viimeinen tunti onkin yleensä pitkää hidasta liukumista kohti loppurentoutusta ja mielenrauhaa.

Kenelle Total Yin® -harjoitus sopii?
Harjoiutuksissa on lähes poikkeuksetta mukana niin ensikertalaisia kuin pitkään jooganneita ja joogaa opettavia ammattilaisia. Jokainen saa harjoituksessa oman osansa huomiosta ja hyvinvoinnin lisääntymisestä. Ensikertalaisilla on aina mahdollisuus saada asentokohtaista ja henkilökohtaista avustusta, koska harjoitusryhmät eivät ole koskaan valtavan suuria. Rohkeasti vaan mukaan kokeilemaan, olit sitten täysin noviisi tai mestari.

”Heikkous voittaa vahvuuden, pehmeys voittaa kovuuden.”

Missä on mahdollista kokea Total Yin® -harjoitus?
Tätä harjoitusta ohjaa Jouni Hallikainen missä tahansa tarvetta on ja mihin kutsu käy. Säännöllisesti Total Yin® -harjoitusta on tarjolla ainoastaan Turussa, jossa sitä on kerran kuukaudessa Tanssistudio Flaman tiloissa. Paikkakuntia ja päivämääriä kannattaa seurata totalyin.com-verkkosivujen ja Facebook-sivun uutisvirrasta. Voit myös pyytää paikallista joogastudiota tilaamaan harjoituksen, jos koet että sellaiselle olisi tarvetta!

Onko Total Yin® -harjoitus aina sama?
Harjoitus on joka kerta erilainen. Se elää aina tilanteen sekä vuodenajan mukaan. Etenkin perinteisen kiinalaisen lääketieteen viiden elementin teorian mukaiset vuodenaikojen vaihtelut vaikuttavat harjoituksen rakenteeseen ja painopisteeseen. Esimerkiksi talvella on vallitsevan Vesi-elementin, keväällä Puu-elementin, kesällä Tuli-elementin, loppukesästä Maa-elementin ja syksyllä Metalli-elementin mukaisia painotuksia niin asanavalikoimassa kuin opetuspuheessa.

Miten valmistaudun Total Yin® -harjoitukseen?
Oma joogamatto ja juomapullo on hyvä olla mukana. Vaikka harjoituksessa ei varsinaisesti hiki tulekaan niin nesteytyksestä on silti hyvä pitää huolta. Harjoituksessa on muuten parikin sellaista kohtaa, jolloin on myös mahdollisuus livahtaa vessaan ilman, että menettää mitään oleellista. Eli ennen harjoitusta on hyvä sekä juoda tarpeeksi vettä ja myös syödä tarpeeksi, ettei nälkä iske kesken kaiken häiritsemään olemista ja nautiskelua. Myös villasukat on usein erinomainen lisävaruste, joista voi olla paljon lämmittävää iloa harjoituksen loppupuolen rentoutukseen ja rauhoittumiseen johtavassa osiossa.

Jäikö jotain vielä epäselväksi?
Ota yhteyttä (info[a]totalyin.com) ja kysy, jos näin on!

Terveisin, Jouni Hallikainen

JOUNI HALLIKAINEN, TOTAL YIN -OHJAAJA
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

0 kommenttia

Vastaa