Opettajaesittelyssä Amira Zaghdoudi

yinster /

Olen Amira, yinjoogi ja tantrisen hathan opiskelija. Olen lapsesta saakka ollut kiinnostunut ikiaikaisista kulttuureista, joiden maailmankuva tunnustelee ihmisyyttä pintaa syvemmältä. Joogan opiskeluni alkoi yinjoogasta ja taolaisesta filosofiasta, jonka jälkeen olen uppoutunut lisäksi perinteiseen hathajoogaan ja tantriseen tapaan tarkastella maailmaa.

Joogassa, kuten elämässäkin, parasta on se, että mitä enemmän opiskelee ja tutkii, sitä syvemmäksi ja loputtomammaksi sen laajuus käy.

Yin on yhtä laaja käsite kuin sen sisarukset jooga ja meditaatiokin ovat. Sen rajoittaminen sanoilla rationaalisen mielen ymmärrettäväksi tuntuu lähes mahdottomalta tehtävältä. Ajatteleva mieli ymmärtää vastakohtia, joten puran yiniä usein sen vastapuolen yangin kautta. Jos yang on aurinko, päivä, dynaaminen, maskuliini, yiniä edustaa kuu, yö, staattinen ja feminiini. Yang tulee ja tekee, yin on ja antautuu. Kumpikin on elämän kannalta välttämätöntä.

Yinjooga saattaa olla joogamuotona tuore, mutta konsepti sen taustalla on ikivanha. Kuu tarvitsee aurinkoa, ja päivää seuraa aina yö. Usein unohdamme, että mekin olemme lopulta vain osa luontoa.

Minulle yin on pakollinen lääke kiireisen elämän keskellä pärjäämiseen. Nykymaailma on luonteeltaan kovin yang ja jatkuvat tekeminen ja suorittaminen vaatii vastapainoksi yksinkertaista olemista.

Kokemuksemme elämästä voi integroitua meihin ja muuttua viisaudeksi
vasta kun pysähdymme ja annamme itsellemme tilaa yksinkertaisesti olla.

Oleminen ilman virikkeitä ja häiriötekijöitä on useimmille haastavampaa kuin aktiivinen tekeminen. Tuo hiljaisuuteen ja itsensä ääreen pysähtyminen nostaa meissä usein esiin ajatuksia, tunteita ja tuntemuksia kohdattavaksi. Aivan kuten voimakas aalto kohtaa rannikolla kallion, se voi tuntua myrskyisältä törmäykseltä. Se ei aina ole helppoa saati miellyttävää, mutta lopulta aina väistämätöntä. Konfliktiksi se muodostuu vasta, kun sitä vastustaa.

Minulle yin harjoitus on tuo aallon ja kallion kohtaamispaikka. Tila, johon pysähtyä kohtaamaan elämä; paikka jossa tieto muuttuu ymmärrykseksi ja kokemus sisäistyy viisaudeksi. Parasta yinissä on se, että se on aina kaikkien saatavilla. Ei tarvita mitään muuta, kuin turvallinen tila
jossa kääntää huomio ulkopuolisesta maailmasta kohti sisäisiä maisemia. Opaskin löytyy omasta takaa; keho on mitä parhain ohjaaja, ja kaikki tarvittava tieto meillä jo on. Ainoa, mitä vaaditaan, on halu tutkia pintaa syvemmältä.

Omalla tavallaan yin on sekä matka, että määränpää: se samaan aikaan opettaa antautumaan elämälle ja on elämälle antautuminen.

Amira Zaghdoudi, Helsinki
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •