Opettajaesittelyssä Jaana Huhta

yinster /

Löysin joogaan ja siten myös yin-joogaan vuonna 2013, kun Vantaalle naapuriini avattiin Yoga Nordic. Joogassa tuntui, kuin olisin ensimmäistä kertaa saapunut tai laskeutunut johonkin paikallani, ehkä ensin lähinnä fyysisyyteeni. Vaikka en sitä silloin ymmärtänytkään. Oli vain niin cool, kun sai hikoilla joka solullaan ja kokeilla uusia ja uusia asentoja! Heti vaan kaikki asanat tänne! Moni asia loksahteli kohdilleen itsestään selvästi: tietenkin näin, miksen ole tätä aiemmin hoksannut.

Yin-joogan ”pakollisen pysähtymisen” myötä aloin vähitellen löytää malttia ja kärsivällisyyttä sekä perspektiiviä joogaani (lue: elämääni). Pursusin – ja pursuan yhä – kysymyksiä tyyliin ”mitä tää on?” ja etsin vastauksia lukemalla, kyselemällä ja palaamalla matolleni uudestaan ja uudestaan. En tiedä huomasiko kukaan muu, mutta vähitellen itse havaitsin itsessäni konkreettisia muutoksia. Ylisuorittaminen, hermoilu ja muu säätäminen jäivät vähemmälle ja uskalsin vähitellen sukeltaa vielä vähän syvempään möyhimään sellaisiin osiin, joista en halunnut aiemmin tietää mitään. Yin-joogan hyväksyvä läsnäolo ja irtipäästämisen vapautus ovat olleet ne pin-koodit, joita painelemalla olen saanut konkreettisesti tehtyä itselleni hyvää. Ja siten varmasti myös ympärilleni.

Vähitellen alkoivat avautua myös lukuisat sivupolut ja uudet pääväylät, joilla olen harhaillut ja eksynytkin hyvin mielelläni. Yoga Nordicin opettajakoulutuksessa sain paljon uusia avaimia käteeni. Joogan myötä olen myös tutustunut ihaniin uusiin ihmisiin ja löytänyt ystäviä, joiden kanssa voi ruotia tiloja pohjamudista hörhöilyn ylimpiin kerroksiin saakka. On mahtavaa ymmärtää ja myöntää se, että tiedän vasta vähän ja että saan olla ikuisesti oppimassa. Nautin edelleen suunnattomasti ohjatuista joogatunneista oppilaana, erilaisten opettajien persoonallisuuksista ja siitä, että saan vastavuoroisesti mahdollisuuden olla jakamassa sitä, mitä ja miten itse olen asioita kokenut ja sisäistänyt.

Nykyään oma joogaharjoitukseni on läsnä ja mukana kaikessa kaiken aikaa. En tarkoita sillä sitä, että saatan kesken palaverin taittua kaksinkerron – toki se voi tarkoittaa sitäkin – vaan ennemminkin mielen valmiutta ja avoimuutta erilaisille asioille lempeällä harjoitusperspektiivillä. Valmista ei tule ikinä, eikä ole tarkoituskaan, että tulisi!

Ihmisten luovuus, etenkin tarinat, samankaltaisuutemme, erilaisuutemme ja yhteytemme toisiimme nyt ja ajassa ovat itselleni lähde, joka ei koskaan petä eikä kuivu tyhjiin.

Joitain oivalluksiani ja kokemuksiani jaan ja kohtautan yin-joogaharjoituksissa sunnuntaisin klo 18.30 Vantaalla Yoga Nordicilla.

Jaana Huhta, yinjoogaopettaja (Vantaa)
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

0 kommenttia

Vastaa