Opettajaesittelyssä Minna Andersson

yinster /

GroundingYin® -joogahoidon ja Feminine Yin® -joogaharjoituksen kehittäjä

Hoitajan polkuni alkoi lähihoitajana n.17 v. sitten. Työskenneltyäni erilaisissa hoitoalan tehtävissä 15v, jatkoin opiskelujani liikunta-alalle. Jonkin aikaa alalla oltuani sairastuin pitkään jatkuneen stressitilan myötä ylikuntoon.

Pakollisen pysähtymiseni ansiosta tutustuin yinjoogaan, josta tulikin sitten suuri rakkauteni ja apuväline toipumiseeni. Kiitollisena tästä halusin päästä jakamaan tätä kokonaisvaltaisesti, niin kehoa kuin mieltäkin, hoitavaa sekä parantavaa harjoitusta, ja opiskelin joogaopettajaksi.

Olin aina ollut myös kiinnostunut vaihtoehtoisista hoitomuodoista, etenkin itämaisista, ja yinjoogan Kiinalaisen taustan myötä aloinkin lukea ja opiskella perinteisestä kiinalaisesta lääketieteestä enemmän. Kaipasin myös hoitamista, käsillä koskettamista, sillä se oli tuntunut minusta aina luontevalta. Löysin itselleni sopivan hoitomuodon ja työkalun; Japanilaisen Shiatsun, joka yhdisti koskettamisen sekä perinteisen kiinalaisen lääketieteen. Opiskelin Shiatsu-hoitajaksi.

Hoitojen tekeminen tuntui jo heti alussa luontevalta ja hyvältä. Pian huomasinkin, kuinka myös yinjoogaa ohjatessani aloin kiertää ihmisiä hoitamassa ja akupisteitä painelemassa. Sain palautetta kosketuksen yhtä aikaa rauhoittavasta, mutta toisaalta asentojen vaikutuksia voimistavasta tunteesta. Inspiroituneena tästä kehitin GroundingYin®-joogahoidon, jota olen nyt kouluttanut n. 4 vuotta Suomessa.

Mitä enemmän hoitoja olen tehnyt, sitä enemmän mielenkiintoni kehoa kohtaan, yhteyttä niin sen sisäpuoliseen kuin ulkoiseenkin maailmaan on kasvanut. Vuosien varrella olen opiskellut lisää mm. perinteisestä kiinalaisesta lääketieteestä, energiakanavistosta, akupisteistä, Viiden Elementin Teoriasta, yrteillä hoitamisesta, anatomiasta sekä tunteiden ja mielen hyvinvoinnin vaikutuksista terveyteen.

Olen tullut yhä vakuuttuneemmaksi siitä, kuinka luonnon kanssa yhdessä eläminen, vuoden aikoihin ja ilmastoon sopeutuminen sekä oman kehon kuunteleminen on tärkeää kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ja terveyden kannalta.

Viimeisen vuoden aikana olen itseni hoitamisessa panostanut ja syventynyt yhä enemmän naiseuden tukemiseen ja vahvistamiseen perinteisen kiinalaisen lääketieteen näkökulmasta. Opiskelemalla siitä lisää, ymmärsin sen tärkeyden kaikille naisille ja siita inspiroituneena kehitin Feminine Yin® -joogaharjoituksen, jota alan kouluttaa nyt kesästä 2020 eteenpäin.

Tällä hetkellä työstän uutta kirjaani ja ensimmäinen teos ”Elinvoimainen Vuosi- Kuinka tukea terveyttä Perinteisen Kiinalaisen Lääketieteen ja Yin joogan keinoin ” löytyy kirja- ja nettikaupoista.

Koen hyvin vahvasti, että elämäntehtäväni on hoitaa, jakaa tietoani ja rakkauttani, auttaa ihmisiä voimaan paremmin. Se on intohimoni ja saan siitä voimaa sekä hyvää oloa itsekin.

Järjestän GroundingYin®- ja Feminine Yin® -koulutuksia sekä ohjaan tunteja Seasonal Balance Hyvinvointistudiossa.

” The difficult I´ll do right now. The impossible will take a while. ”- Billie Holiday

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

0 kommenttia

Vastaa