Opettajaesittelyssä Peppina Lindfors

yinster /

Menin ensimmäiselle itämaisen tanssin tunnilleni syksyllä 1991. Harrastus vei mukanaan, siitä tuli elämäntapa ja lopulta myös ammatti. Päätoiminen itämaisen tanssin opettaja olen ollut yli 20 vuotta.

Joogaa olin harrastanut ajoittain sopivien tuntien sattuessa kohdalle, mutta tanssinopettajan työajoilla oli vaikeaa sitoutua säännöllisiin tunteihin. Vihdoin kesällä 2009 löysin Yoga Nordiciltä naapuristani aamutunteja, ja ensimmäisestä kokeiluviikosta lähtien olin myyty. Jos valintaani vaikuttivatkin ensisijaisesti aikataulu ja sijainti kotini lähellä, se, että innostuin joogasta niin kovasti, tuli iloisena yllätyksenä ja bonuksena.

Ensimmäisestä yin-joogatunnistani muistan äimistyksen: vaativaan perhosasanaan mentiin muitta mutkitta mitenkään lämmittelemättä ja kökötettiin siinä vielä pitkän aikaa! Fantastinen Outi Jyläs osasi kuitenkin tehdä harjoituksen kiinnostavaksi kertomalla taustaa, filosofiaa ja antamalla sanallista apua hämmästyttävästi juuri silloin, kun oma usko alkoi horjua. Tämä harjoitus vei heti mukanaan. Leijuin kotimatkan.

Peppina Lindfors, Helsinki

Kuten aiemmin tanssista, joogastakin tuli myös ammatti. Vastustin ajatusta pitkään, mutta annoin lopulta – onneksi – periksi. Jooga on tarkoitettu jaettavaksi, ja olen iloinen voidessani välittää sitä eteenpäin. Ensimmäisiä ohjattavia olivat turvallisesti tutut tanssioppilaani, joista moni nykyisin vannoo yin-joogan nimeen. Olen jopa muutamaan kertaan kuullut, että ”en olisi tänään jaksanut tulla tanssitunnille, mutta kun sen jälkeen on se yin…”

Minusta hyvä ohjaaja antaa harjoitukselle suunnan, kertoo sopivasti taustaa ja antaa tarpeeksi tietoa, joka lisää omaa ymmärrystä kehosta ja mielestä, ja ennen kaikkea luo turvallisen ilmapiirin, jossa irtipäästäminen – mitä se itse kullekin onkaan – olisi mahdollista. Antaa puitteet, joissa voi ottaa vastaan oman itsensä. Ja avustaa tarvittaessa myös manuaalisesti. Tällaiseen ohjaukseen pyrin omilla tunneillani.

Taolaisen ajatusmaailman vertaamattomuus (mikä työmaa!), kilpailemattomuus, pyrkimättömyys, myöten antaminen, itsensä hyväksyminen ja tyytyminen ovat asioita, joista olen löytänyt itselleni mielenrauhaa. Miten ihanaa on tyytyä, ei-haluta, huomata, että näin on hyvä, että minkään ei tarvitse olla toisin, eikä mitään enempää tarvitse. Maailman tila olisi parempi, jos osaisimme tyytyä.

Matkustaminen on aina ollut rakas harrastukseni. Koronavuoden aikana se ei ole ollut mahdollista. Niinpä sisäänpäin matkustamisesta, siitä, että tämä mahdollisuus on koko ajan tarjolla, on tullut entistä tärkeämpää. Mihinpä sitä ihminen kotoaan lähtisi?

Itämaisen tanssin löysin sattumalta, ja olen siitä onnellinen. Ilman sitä olisin elänyt aivan toisenlaisen elämän, tuntisin eri ihmiset (enkä olisi käynyt 13 kertaa Egyptissä). Joogaa lähestyin hyötynäkökulmasta, ja etsiessäni voimaa ja tasapainoa olen matkalla löytänyt hyvinvointia, tyyneyttä, iloa pienistä edistysaskeleista, inspiraatiota elämään, ja lisää ihania ihmisiä, joita en olisi muuten tavannut. Tanssi ja jooga ovat rikastuttaneet elämääni.

Koulutukseni on RYT200 (Hatha I ja II, Yin I ja II, Joogafilosofia) YogaNordicissa 2015. Lisäkoulutusta samassa paikassa Hot jooga I, Vinyasa I ja II, Avustukset, Yin III, Air Jooga I sekä Prana vinyasa -koulutusmoduuleja Shiva Rean ja Delamay Devin ohjauksessa. Kasvojoogaa olen opiskellut Päivi Salmisen tunneilla ja Fumiko Takatsun verkkokurssilla.

Opetan yin-joogaa Tikkurilassa Tanssistudio Sahramissa, Helsingissä YogaNorcilla Kampissa ja UniSportilla Kluuvissa. Itse järjestän tunteja Herttoniemessä ja etänä vaikka sinun kotonasi.
Www.peppinalindfors.fi

”Taon liike on palaamista, toiminta myötenantamista.”

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

0 kommenttia

Vastaa