Opettajaesittelyssä Veera Nguyen

yinster /

”Oma aktiivinen joogapolkuni alkoi vuonna 2006, kun tutustuin Yoga Nordicin Harriet Linnakiven Suomeen rantauttamaan Hot Joogaan Helsingin Kruunuhaassa. Vahva kilpaurheilijataustani taitoluistelun piiristä sekä silloin nuori ikäni ohjasi minut koukuttumaan joogan fyysiseen ja dynaamiseen puoleen sekä harjoitukseen. Noin neljän vuoden aktiivisen harjoittelun jälkeen rohkaistun osallistumaan joogaopettajakoulutukseen ja vuonna 2011 valmistuin Harriet Linnankiven ohjauksen alaisuudessa Yoga Nordicilla RYT200 hathajoogaopettajaksi. Yin jooga vei sydämeni mukanaan ja Jose de Grootin johdolla sain Yin jooga opettajanpätevyyteni vuonna 2011.  Tämän jälkeen olen jatkokouluttautunut niin Yoga Nordicilla mm. Aerial joogaan, kuin myös Jonathan Urlan johdolla Pilates ohjaajaksi. Oman opettamisen lisäksi toimin joogaopettajakouluttajana Yoga Nordicin opettajakoulutuksissa, ja lisäkouluttaudun parhaillaan itse Yin joogan terapeuttiseen puoleen.

Itselläni jooga on vuosien varrella muuttanut paljon muotoaan. Alussa hyvin fyysinen ja dynaaminen harjoitus oli kaiken keskipisteenä, tapa pitää itseni fyysisesti kunnossa kuin myös päästää irti stressistä ja ulkopuolisista ärsykkeistä. Näin kasvaessani joogasta on tullut minulle myös henkisen hyvinvoinnin ja jaksamisen lähde. Jooga on kasvattanut minua ihmisenä, vaikkakaan tempparamenttistä luonnettani se ei täysin ole pystynyt rauhoittamaan – ja hyvä niin. Me ihmiset, kuin luontokaan emme pysy tasapainossa ilman yiniä & yangia.

Minulle kosketus on tärkeä osa niin omaa joogaopettamistani, kuin myös elämäntapaani. Uskon ja tiedän, miten tärkeä terapeuttinen voima on toisen ihmisen kosketuksella ja lämmöllä. Ja joogan opettamiseen kuin myös harjoittamiseenkin, sillä voi olla suurikin merkitys. Itselleni iso osa opettamista on tunnilla avustaminen ja sitä kautta jokaiselle yksilöllisesti ja turvallisesti tarjottu joogaharjoitus. Välillä irtipäästämiseen tarvitsee hieman apuja, ja joskus siihen voi riittää lämmin kädenkosketus jännityneeseen hartiaan tai pieni jalan asennon muutos asanassa.”

Veera Nguyen (E-RYT200)

”When I let go of what I am, I become what I might be.”
– Lao Tzu  

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

0 kommenttia

Vastaa